Faceți căutări pe acest blog

joi, 30 iunie 2011

Grupurile ţinta

Şcoala de Vară se adresează diverselor categorii de publicuri:
- liceeni,
- studenţi,
- masteranzi,
- doctoranzi,
- post-doctoranzi,
- personal academic asociat,
- tineri cercetători,
- cadre universitare din ţară şi din străinătate,
- reprezentanţii mediului de afaceri, al angajatorilor.

Nu în ultimul rând, la fel de interesate sunt şi instituţiile publice locale/ naţionale cu competenţe în domeniile vizate de Şcoala Internaţională de Vară (de pildă, I.S.U., Agenţia de Mediu etc.)


La unele facultăţi din afara ţării, studiile de vară vor putea fi echivalate (fie ca stagiu de practică, fie ca activitate de voluntariat), iar profesorii încurajează acest demers.
În cazul liceenilor, participarea în cadrul Şcolilor de vară ar putea să-i ajute să aplice mai uşor pentru o facultate sau un masterat în afara ţării.

Efectul pozitiv al şcolilor de vară va putea fi urmărit şi în timp. În străinătate, există o adevărată dependenţă a tinerilor de astfel de proiecte, ce le pune la dispoziţie, în final, o viziune mai coerentă asupra lumii. Foarte mulţi dintre participanţi revin la aceste Şcoli, chiar şi după ce au absolvit o facultate sau un nivel masteral. Pe lângă noţiunile acumulate, au un alt mod de a privi lumea, mult mai încrezător. În plus, prin contactul direct cu reprezentanţii mediului de afaceri, sunt mult mai încrezători în forţele proprii, dar şi în ceea ce înseamnă oportunităţi educaţionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu